Véget ért a választási időszak, mindenki az új kormánnyal van elfoglalva, a választási csalás-gyanús ügyek pedig szépen feledésbe merülnek.

Kíváncsi voltam mekkora botrány lesz abból a videóból, melyen dr. Jakab Zoltán szocialista képviselőjelölt (Pest megye 2. számú választókerülete) arról beszél a plakátja előtt, hogy a kopogtatócédulák átvizsgálása során sok olyan szelvényt találtak, amelyekből kiderül: olyanok is nekik adták az ajánlószelvényeket, akik korábban még sohasem.

Erről van szó: https://www.youtube.com/watch?v=a7YsQ2LDUVI

De a közvélemény és a sajtó inkább egy másik videóval volt elfoglalva az állítólagos titkos MSZP-s választói adatbázisok kapcsán (https://www.youtube.com/watch?v=xyDP_DOoazg), nem beszélve a Fidesz-lista gyanúját felvető Kubatov-videókról.

Pedig a Jakab-videó is van annyira érdekes, hogy foglalkozzanak vele, még egy hónap után is, főleg annak utóélete miatt.

Csak néhány példa:

1. Szigetvári Viktor megpróbálta a Mandiner.hu kommentelőinek megmagyarázni, hogy az MSZP csak törvényes adatbázisokat használ, egy kommentelő azonban arra lett volna kíváncsi, mire utalt Jakab Zoltán. Szigetvári válasza erre ez volt: „fogalmam sincs, őt kérdezd, magamért felelek”. Egy másik kommentelő arra kérdezett rá, hogy nincsenek-e helyi, kevésbé legális adatbázisok csakúgy párhuzamosan. Szigetvári válasza: „nem tudom, fogalmam sincs”.

Forrás: http://mandiner.hu/cikk/az_mszp_is_listazza_a_valasztokat_

2. A Jakab Zoltánról készült felvétel kapcsán az OrientPress is az MSZP kampányfőnökét akarta megkérdezni, de Szigetvári Viktor ezúttal is kitért a válasz elől, az MSZP sajtóosztálya – a kampányfőnök egyéb elfoglaltságára hivatkozva – nem adta meg a képviselő elérhetőségeit. Az OrientPress ezután megtudta, hogy Jóri András adatvédelmi biztos nem is tudott egyáltalán erről videóról (mely egyébként már február óta az interneten terjed), és még senki sem tett feljelentést ennek kapcsán.

Forrás: http://www.orientpress.hu/62387/MSZP-s_adatb%C3%A1zis:_provok%C3%A1ci%C3%B3r%C3%B3l_besz%C3%A9lnek

3. Lendvai Ildikó szerint a kopogtatócédula-gyűjtés során legálisan megszerezték minden támogatójuk (?) adatait az ő hozzájárulásukkal, és feltehetőleg az előző választások során is ez történt (kiemelés tőlem):

"Mi az, amit mi csinálunk, és más párt is tehet? Rögzítheti minden szimpatizánsa, saját szavazója adatát, ha ehhez hozzájárul. A kopogtatócédulákat pedig a mi aktivistáinknak adják a kezébe. Ők pontosan tudják, hogy kaptak-e olyan lakásban cédulát, akik eddig nem szavaztak az MSZP-re. Létezik és létezhet olyan lista, ami engedéllyel az MSZP szimpatizánsok nevét tartalmazza."

Forrás: http://www.mr1-kossuth.hu/hirek/valasztas-2010/jori-vizsgalatot-kezd-a-titkos-nevlistakrol-szolo-hangfelvetelt-kovetoen.html

 

Meglepően sok volt a mellébeszélés ennek kapcsán.

 

 

 

Szerző: SzemlélŐ FőszerkesztŐ  2010.05.05. 18:48 Szólj hozzá!

Címkék: kampány politika közélet mszp fidesz videó hírügynökség parlamenti választás jakab zoltán

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr251977087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása