Nem terveztem ismét a H1N1 kapcsán írni, de a hazai belpolitika reakciói miatt nem mehetek el szó nélkül amellett, hogy az MSZP - Budai Bernadettől kezdve Gyurcsány Ferencig - folyamatosan azzal kampányol, hogy a Fidesz oltás-ellenes propagandát folytat.

Nézzük meg ennek a valóságtartalmát!

Amikor novemer legelején a Népszabadság végigkérdezett pár politikust, beoltatja-e magát, a jobboldaliak közül Navracsics Tibor, Peltzné Gál Ildikó, Szijjártó Péter és Nagy Kálmán azt mondták, ők magukat nem oltatják be, Selmeczi Gabriella pedig azt mondta, előbb megbeszéli ezt a háziorvosával. Egyikük sem arról beszélt, hogy senki más ne oltassa magát, és a vakcina hatékonyságát nem vonták sem itt, sem máshol kétségbe. Ez kevés hivatkozási alap a szocialistáknak.

Pesti Imre és Mikola István beoltatták magukat, és még ajánlották is másoknak az oltást. Orbán Viktor szintén beoltatta magát és gyermekeit is. Más kérdés, hogy az oltás megszervezését, kommunikációját, az Omnivesttel kötött szerződést és a titokzatos tulajdonosokat bírálják, de ezzel sohasem kérdőjelezték meg magát az oltást.

Az MSZP egyedül azokra a közvéleménykutatásokra számíthat, melyek kimutatják, hogy a pártpreferenciák érződnek az oltáshoz való hozzáállásban: a magukat ellenzéki szavazóknak feltüntetők jóval kevésbé bíznak a vakcinában, mint a magukat kormánypártiaknak mondók. Szép dolog a közvleménykutatás, de mit mutat a gyakorlat?

Falus Ferenc országos tisztifőorvos elismerte tegnap, hogy a fővárosban az I., II. és a XII. kerületiek oltatták be leginkább magukat, itt a lakosság 29 százaléka kérte a védőoltást. Ezek kőkemény jobboldali szavazókörzetek.

Nem kívánom megkérdőjelezni ezzel a korábbi felmérések hitelességét, csak elgondolkodtatni olvasóimat arról, hogy valóban azt jelentik-e azok a számok, amit az MSZP sugallni akar.

 

 

Szerző: SzemlélŐ FőszerkesztŐ  2009.12.05. 14:05 Szólj hozzá!

Címkék: budapest kampány politika kutatás közélet mszp fidesz népszabadság kdnp hírszerző egészségügy h1n1

A bejegyzés trackback címe:

https://szemlelo.blog.hu/api/trackback/id/tr861575844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása